Policija klub veselih bradonja zamenila za nasilne islamiste

Izvor: Blic, 13.Okt.2015, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija klub veselih "bradonja" zamenila za nasilne islamiste

Šveđani trvde kako su pozirali za grupnu fotografiju sa svojom crnom zastavom kada ih je neko zamenio za nasilne džihadiste i odlučio da pozove snage reda i mira.

Klub bradatih muškaraca (da, i to postoji!) okupio se u jednom švedskom selu zbog druženja i verovatno dubokih razgovora o svojim raskošnim bradama, a onda su njegovi članovi skoro završili iza zatvorskih rešetaka pod optužbom da su pripadnici ISIL-a.

Naime, kada su se fotografirali na ruševinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dvorca 'Braheus', bradonjama su se približila dva policajca,  legitimisali ih i objasnila im da ih je prijavio motociklista koji je video 'okupljanje terorista'.

Osim brada, motociklistu i policajce zbunila je i njihova crna zastava koja se inače prenosi s kluba na klub i koja se nosi na sva okupljanja. Na taj način, piše britanski The Guardian, bradonje iskazuju vernost svojim klubovima.

Na njihovoj zastavi se naime nalaze dve ukrštene sablje.

- Pripadamo klubu koji je deo velike asocijacije osnovane u SAD. Zovemo se 'Bearded Villains' i borimo se protiv nepravde, homofobije, rasizma i opresije, izjavio je jedan od članova.

Na svu sreću, sve je na kraju prošlo u najboljem redu, a policajci su se u svoj automobil vratili s osmehom na licima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.