Petoro dece se prate zbog moguće izloženosti virusu ebole

Izvor: Prva.rs, 02.Okt.2014, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petoro dece se prate zbog moguće izloženosti virusu ebole

"Školska deca nisu imala bilo kakve simptome i šanse da im je virus prenesen su veoma male", rekao je nadzornik školskog distrikta Dalasa Majk Majls na konferenciji za novinare, prenela je agencija Rojters.
BBC dodaje da se da su deca kod kuće i da se njihovi simptomi prate iz njihovog doma.
"Danas smo saznali da su neka deca školskog uzrasta identifikovana da su imala kontakt sa (zaraženim) pacijentom i sada se prate od kuće. Roditelji su izuzetno zabrinuti zbog takvog razvoja >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << situacije" rekao je na konferenciji za novinare guverner Teksasa Rik Peri.
Pacijent o kome je Peri govorio je, kako se veruje, imao kontakt sa virusom u Liberiji pre dolaska u SAD, pre skoro dve nedelje.
Izvor: tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.