PETA tražila od Pet Šop Bojsa da promene ime

Izvor: Blic, 09.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PETA tražila od Pet Šop Bojsa da promene ime

Britanski pop sastav "Pet Shop Boys" (Dečaci iz prodavnice za životinje) odbio je zahtev organizacije za zaštitu životinja PETA da promeni ime grupe u "Rescue Shelter Boys" (Dečaci iz skloništa za životinje), prenosi BBC.



PETA je uputila pismeni zahtev članovima grupe, ali se oni nisu složili, navodi se na zvaničnom sajtu benda.

Bend je međutim priznao da "vredi razmišljati o tom problemu".

PETA je uputila pismo sa zahtevom za promenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imena zbog okrutnosti koja se po navodima organizacije odvija u trgovini životinjama.

Ako bi bend pristao da promeni ime, navodi se u pismu, to bi "podstaklo više miliona obožavalaca benda da udome zlostavljane, napuštene ili neželjene životinje iz skloništa".

U pismu menadžer specijalnih projekata organizacije priznaje da je njen zahtev pomalo "bizaran", ali i kritikuje način na koji ove prodavnice drže životinje i vode brigu o njima.

Članovi grupe Nil Tenant i Kris Lou, poznati po hitovima "West End Girls" i "It's a Sin", kažu da su bendu dali takvo ime jer su bili inspirisani radnjom za životinje u kojoj su radili njihovi prijatelji u zapadnom Londonu.

Elektronski pop duet, koji je od 1985. godine prodao preko 50 miliona albuma, u februaru ove godine je dobio britansku muzičku nagradu BRIT za izuzetan doprinos muzici. Njihov najnoviji album pod nazivom "Yes" izašao je u martu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PETA traži da Pet Shop Boys promene ime

Izvor: Mondo, 09.Apr.2009

Udruženje za humani tretman životinja zatražilo je od britanskog dueta da promeni ime.

Nastavak na Mondo...

Pet Shop Boys odbili da promene ime

Izvor: Kontra magazin, 09.Apr.2009

Članovi sastava Pet Shop Boys odbili su molbu organizacije za zaštitu životinja da svoje ime promene u ’Rescue Shelter Boys’ kako bi pomogli u promociji prava životinja. Neil Tennant i Chris Lowe su nedavno dobili pismo direktora orgnizacije PETA u kome ih on moli da promene ime kako...

Nastavak na Kontra magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.