Osmeh za pantomimu

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jan.2015, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmeh za pantomimu

Iako Egipćanima izgleda krajnje čudno, 21-godišnji mladić odlučio je da im ulepša život pantomimom. On nastupa na ulicama u centru Kaira, ponekad i u metrou, i uprkos povremenim neprijateljskim reakcijama, uspeva da izmami osmeh Egipćanima koji iz dana u dan sve teže žive.

Za vreme vladavine Hosnija Mubaraka Egipat je bio politički i privredni lider regiona, ali se niko nije bavio demografskom politikom, pa se za 30 godina broj stanovnika udvostručio. Danas se Egipat >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bliži broju od 100 miliona stanovnika, a 60 odsto stanovništva je mlađe od 18 godina.

Posle Arapskog proleća i smene vlasti izostale su promene, a život je sve teži i neizvesniji. Ekonomija se nije pokrenula, a prihodi od turizma su pali za 60 odsto, jer je Egipat proglašen zemljom visokog rizika. Za sada samo Arapi i Rusi ne haju za opasnosti, pa se u Egipat i slije nešto deviza.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.