ODLAZAK LEGENDARNE GLUMICE Umrla Za Za Gabor

Izvor: Blic, 19.Dec.2016, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLAZAK LEGENDARNE GLUMICE Umrla Za Za Gabor

Za Za Gabor, čuvena američka glumica mađarkog porekla, preminula je danas u 99. godini.

Kako je prenosi BBC, legendarna glumica je umrla od posledica srčanog udara, samo dva meseca pre 100. rođendana. Poslednjih nekoliko godina, zdravlje Gaborove je bilo ozbiljno narušeno, a 2002. godine, doživela je tešku saobraćajnu nesreću, koja ju je ostavila delimično paralisanom. A kasnije, zbog komplikacija, glumici su lekari amputirali povređenu nogu.

Iako je igrala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u više od 70 filmova, Za Za će ostati upamćena po bogatom društvenom životu i činjenici da se udavala čak devet puta. Govorila je sedam stranih jezika, a uprkos činjenici da je više od pola života provela u Americi, Za Za se nikada nije otarasila tvrdog mađarskog akcenta.

BREAKING: Renowned socialite Zsa Zsa Gabor has died at 99. She was known for her sexuality and wit. pic.twitter.com/prfZMS29he

Rođena je 1917. godine u tadašnjoj Austro-Ugarskoj monarhihi, kao Sari Gabor, ali je od malih nogu dobila nadimak po kom će je upamtiti ceo svet. Debitovala je u bečkom pozorištu sa 15 godina, a sa 19 je izabrana za najlepšu ženu Mađarske.

Međutim, kruna joj je oduzeta jer je lagala o datumu rođenja kada se prijavila na takmičenje.

Sledeće, 1937. godine Za Za će sklopiti prvi od devet brakova koji je trajao svega četiri godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Preminula glumica Za Za Gabor

Izvor: N1 televizija, 19.Dec.2016

Za Za Gabor, čuvena američka glumica mađarskog porekla, preminula je danas u 99. godini...Glumičin muž Frederik fon Anhalt potvrdio je vest za AFP navodeći da je Za Za preminula od posledica srčanog udara, u svojoj kući, okružena porodicom i prijateljima...Glumica je preminula samo dva meseca...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.