Izvor: Njuz.net, 27.Apr.2015, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski sveštenici vožnjom po pešačkoj zoni hteli da provere da li Bog voli pešake

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeNOVI SAD, 23. april 2015, (Njuz) – Sveštenici koji su juče vozili pešačkom zonom u Novom Sadu samo su hteli da provere da li Bog voli pešake i da li će ih spasiti od neposredne opasnosti, saznaje Njuz.
Prema navodima iz izvora u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, u životu se svako suočava sa različitim vrstama iskušenja, a toga nisu pošteđeni ni pešaci.
– Iskušenja vrebaju sa svih strana, a ko je pozvaniji da pred vernika stavi iskušenje nego sveštenik? Dvojica naših >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << kolega želeli su na licu mesta da provere da li među šetacima ima, ne daj Bože, onih koji ne veruju, jer bi takvi, da ih je bilo, sigurno bili zgaženi – kaže naš sagovornik.
To što niko nije nastradao, smatra izvor iz SPC, govori da među srpskim pešacima i dalje ima dosta vernika i da Bog pazi na njih.
– Bio je, doduše, tu neki poluvernik koji je fotografisao naše kolege tokom procesa kušnje, ali se pokazalo da Bog voli čak i takve koji hodaju po tankoj žici između vere i nevere. Nadamo se da će odabrati pravi put, a moje kolege su mu, čisto radi podrške i podsticaja, očitale „bukvicu“ – izjavio je sagovornik Njuza i ocenio da su mediji tu lekciju „krajnje tendenciozno okarakterisali kao vređanje i psovanje“.
Prema njegovim rečima, o tome koliko Bog voli pešake govori i to što je dvojici sveštenika podario tek „Citroen C5″, „što je zasigurno bilo manje iskušenje nego što bi bilo bežanje pred Audijem A8″.
Nenad Milosavljević

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.