Novi saobraćajni propisi: Mito za saobraćajce obavezan za sve u automobilu

Izvor: Njuz.net, 09.Sep.2014, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi saobraćajni propisi: Mito za saobraćajce obavezan za sve u automobilu

Napomena: Ova vest je šaljive prirodePutnici na zadnjem sedištu neće više biti pasivni učesnici

BEOGRAD, 9. septembar 2014, (Njuz) – Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Krsto Lipovac izjavio je da od sutra davanje mita saobraćajnoj policiji neće više biti obaveza isključivo vozača, već i svih njegovih saputnika. On je najavio i da će u narednih sedam dana na putevima u Srbiji trajati akcija pojačane kontrole davanja mita.
Lipovac je istakao da je reč o akciji kojom će se povećati >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << svest svih učesnika u saobraćaju o značaju davanja mita policajci.
- Jedan od glavnih ciljeva ove akcije je pre svega unapređenje svesti ljudi koji sede na zadnjem sedištu automobila. Do sada je davanje mita bila obaveza samo vozača, dok su ostali putnici u vozilu bili pasivni učesnici. Ali sutra će neko od njih sedeti za volanom i zbog toga je veoma važno da na vreme stekne naviku plaćanja mita – objasnio je Lipovac.
- Davanje mita je jedan od šablona normalnog ponašanja u saobraćaju i važno je da ga svi prihvate i usvoje na pravi način. Hteo bih samo da naglasim da ovo ne znači povećanje novčanog iznosa koji je neophodno dati saobraćajnom policajcu, već samo da će taj iznos biti podeljen na sve putnike, srazmerno njihovom broju – rekao je direktor agencije.
Lipovac je naglasio da će ova akcija izjednačiti odgovornost svih učesnika u saobraćaju.
- Putnik na zadnjem sedištu koji ne želi da da mito saobraćajcu, ne ugrožava zakon ništa manje nego vozač koji odbija to da uradi – napomenuo je on.
Soko Sokolović
Bane Grković

 

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.