Nije samo FORA: Evo zašto TINEJDŽERI eksperimentišu sa ALKOHOLOM i CIGARETAMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2017, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije samo FORA: Evo zašto TINEJDŽERI eksperimentišu sa ALKOHOLOM i CIGARETAMA

Razlog je ipak dublji.

Poznato je da su tinejdžeri buntovni jer im hormoni luduju do krajnjih granica – traže se i izgrađuju svoju ličnost. U tom silnom traženju i eksperimentisanju, često posrnu pa počnu da piju i puše. Ali, razlog za to nije njihova buntovnost, već silni kompleksi, otkriva najnovija studija.

PAZITE DA SE NE UGUŠITE OD SMEHA: Natpis koji je stavljen na vrata restorana u Sarajevu je HAOS!

Mediji stvaraju pogrešnu sliku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o lepoti, a tinejdžeri su posebno ranjivi na fizički izgled. U nedostatku načina da izraze nezadovoljstvo svojim izgledom, oni se odaju porocima.  Ipak, to nije pravilo jer i devojčice koje sebe smatraju lepima rano počinju sa takvim eksperimentima, ali zbog popularnosti, zato što misle da je to fora.

Stručnjaci iz Misurija proučavali su adolescente i zaključili da nivo atraktivnosti itekako ima veze sa konzumiranjem alkohola i cigareta u tom uzrastu. Punačkije devojčice ranije su počele da piju i puše nego one koje su se smatrale vitkima. Premršavi dečaci skloniji su cigaretama, a oni sa viškom kilograma alkoholu.

- Razumevanje te veze znači da intervencije i politike usmerene na poboljšanje telesne slike među tinejdžerskom populacijom mogu da poboljšaju celokupno zdravlje ove osetljive starosne grupe - kaže dr Remzi Vinter.

Stručnjaci upozoravaju na nužnost uvođenja ove teme u škole, kako bi deca osvestila problem stida od vlastitog izgleda što pre i naučila drugačije da se nose s tim, umesto da se priklanjaju porocima, piše Daily Mail.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.