Najneobičniji Nacionalni dani koji se slave u svijetu

Izvor: Cafe.ba, 01.Dec.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najneobičniji Nacionalni dani koji se slave u svijetu

Vjerujte nam, niste čuli za sve.

1. Kašnjenje

Ako si jedan od onih koji uvijek kasne, za tebe je svijet okrutno mjesto za život 364 dana u godini. Znamo da godina ima 365 dana, tako da 5. septembra imaš izgovor za takvo ponašanje, jer se taj dan obilježava Nacionalni dan kašnjenja.

2. Psi

Za sve ljubitelje pasa, postoji i dan kada smijete dovesti svog ljubimca na radno mjesto, a ovaj se dan obilježava od davne 1997. godine. Cilj je bio probuditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << svijest o udomljavanju napuštenih pasa. Radi se o 24. junu.

3. Golotinja

Ovaj dan slavi predivno ljudsko tijelo, naravno, bez ijedne krpice na sebi. Nacionalni golišavi dan obilježava se 14. jula, a slavi se od davne 1976. godine.

4. Plišani medvjedići

Svako od nas ima onog jednog, uz kojeg je proveo djetinjstvo, a on se možda i dan danas nalazi negdje u stanu pa samim time vjerujemo kako je ovaj dan potpuno opravdan, a slavi se 9. septembra.

5. Stare stvari

Neki među nama odlučili su da će 2. mart biti dan nostalgije, posjete trgovinama antikviteta ili uopšteno, uživanja u starim stvarima, koje imamo kod kuće ili na tavanu.

6. Panika

Samo sedmicu dana kasnije, točnije 9. marta, obilježava se Nacionalni dan panike. Ali, nadamo se da neće biti potrebe za tim.

7. Život

Tvorci ovog Nacionalnog dana, u kojem ljudi procjenjuju kvalitet svog života, žele potaknuti ljude da bace dobar pogled na način svog života te da utvrde ispunjavaju li svoje ciljeve ili su im potrebne neke promjene, koje će ih učiniti sretnijima. Ovaj dan službeno se obilježava 19. oktobra, ali mi mislimo kako bi svaki dan trebali naći vremena za takvo razmišljanje.

8. Dijeta

Nacionalni ne-dijeta dan obilježava se 6. maja svake godine i to od davne 1992. godine. Pokrenula ga je Mari Evans Jang, koja je bolovala od anoreksije, a njime je htjela pomoći ljudima da se usredotoče na pozitivne aspekte svog tijela, a ne da ga mijenjaju.

9. Vjeverice

Vjeverice spadaju u kategoriju najslađih životinja na svijetu pa nimalo ne čudi što imaju vlastiti dan, koji se obilježava 21. januar. Dan se prvi put obilježio 2001. godine, a ako se pitate zašto baš ovaj datum, to je zato što se tada počinju smanjivati zalihe njihove hrane pa ovaj dan podiže svijest među ljudima, koji mogu itekako pomoći.

10. Jaja

U sjeni Dana nezavisnosti, ovaj dan se također obilježava 4. jula. Pa svi oni koji ne žive u SAD-u, ovaj dan mogu obilježiti nešto drugačijom proslavom, a bitno je samo da kod kuće imate jaja i da od njih pripremite neko ukusno jelo.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.