Maketa brzog voza prispela na stanicu u maketi Beograda na vodi tačno u minut

Izvor: Njuz.net, 16.Sep.2014, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maketa brzog voza prispela na stanicu u maketi Beograda na vodi tačno u minut

Napomena: Ova vest je šaljive prirode 
Maketu su na peronu broj 1 dočekali brojni građani i zvaničnici/FOTO: BETA

BEOGRAD, 16. septembar (Njuz) – Maketa super brzog voza, koju je premijer Aleksandar Vučić dobio prilikom nedavne posete Kini, danas je tačno u minut prispela na stanicu u maketi „Beograda na vodi“.
Maketu voza, ukrašenog kineskim i srpskim zastavicama, na peronu broj 1 sa oduševljenjem su dočekali stanovnici makete novog beogradskog naselja i visoki državni zvaničnici. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << /> - Mnogi pokušavaju da umanje značaj projekata „Beograda na vodi“ i „Brzih pruga Srbije“ ali njihova razmera je tolika da se oni više ne mogu umanjiti. Oni koji su sumnjali u njih, sada mora da su manji od mahovog zrna – rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali. 
Predsednik Upravnog odbora „Železnica Srbije“ Zoran Baki Anđelković istakao je da je ulazak makete voza u maketu „Beograda na vodi“ dokaz da ovi projekti nisu samo plod nečije mašte. 
- Jedno je kad se o nečemu ovakvom samo govori, a drugo kada čovek ovo vidi svojim očima. Vozovi koji u Srbiji jure 300 kilometara na sat od danas nisu više bajka već ostvareni san. Što bi rekao naš čuveni pesnik sa Fejbuka, „Marš iz našeg sokaka kad ne umeš da sanjaš“ – bio je ushićen Anđelković. 
Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će u maketu „Beograda na vodi“ uskoro stići i maketa fabrike nameštaja „Ikea“, što će značiti otvaranje novih radnih mesta i sigurno zaposlenje za sve žitelje ovog naselja.
Bojan Ljubenović

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.