MAŠTA KOJA POMERA GRANICE Ovom umetniku nebo je najbolje platno

Izvor: Blic, 19.Apr.2015, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAŠTA KOJA POMERA GRANICE Ovom umetniku nebo je najbolje platno

Tomas Lamadiu je pravi urbani umetnik, kome su glavna inspiracija zgrade i nebo koje se promalja iznad krovova. Za ovog maštovitog fotografa i ilustratora, nebo je najbolje platno na kom projektuje svoje ideje.

Tomas prvo fotografiše nebo između zgrada i onda u taj prostor umeće svoje ilustracije i to koristeći samo kompjuterski program "Paint". Kako kaže, cilj mu je da prikaže drugačiju percepciju urbane arhitekture i našeg svakodnevnog okruženja, ako u nju umetnemo samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << malo mašte.

Ovaj umetnik je iz Francuske, ali često putuje svetom i fotografiše zgrade. Svoj "sky art" kreira od 2011. godine, a već je postao priznato ime među kritičarima, ljubiteljima umetnosti i novinarima širom sveta.

"Dans le ciel de Hong Kong"

- Crteži na nebu počeli su kao igra sa mojom maštom kojom sam popunjavao prazan prostor u urbanom okruženju. Čovek sa bradom mi je postao zaštitni znak, ali on ne predstavlja religiozni pojam - rekao je Tomas.

" Dans le ciel de Hong Kong " 2015 #Skyart #Hongkong

Kao i surealizam, optičke iluzije su takođe tema Tomasovih dela. On u ovim, na prvi pogled konfuznim, slikama kombinuje duhovite ilustracije sa fotografijom koje definitivno ostavljaju dubok utisak.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.