Imate li probleme s bubuljicama?

Izvor: Prva.rs, 26.Maj.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imate li probleme s bubuljicama?

Koliko vam se puta desilo da vam u najgorem trenutku lice nabuja i upali, a vi ne znate šta da radite? Kada dodje do ovoga, ne brinite se, to je sasvim normalno za ovaj period kada nam hormoni luduju. Naravno, ima mnogo načina da to sprečimo ili izlečimo.
Pre svega, veoma je bitno da vodimo računa o našoj ishrani i ličnoj higijeni. Poboljšanjem ishrane umanjujemo rizik da nam lice bukne od bubuljica. Veoma je bitno da kada se to desi, da reagujemo momentalno. Mnogi kozmetičari i stručnjači >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << smatraju da je najbitnije da izbacimo čokoladu, masnu i nezdravu hranu i smanjimo mlečne proizvode u slučaju da nam je koža masna.
Takođe je bitno da pijemo puno vode i jedemo sto više voća i povrća. Što se tiče lične higijene, veoma je bitno da peremo lice redovno, ujutru i uveče. Redovno skidanje šminke je takođe užasno bitno. Vodite računa i o puderu i šminki koju koristite da vam pore ne bi bile zatvorene i da bi vam koža disala. Iz ličnog iskustva bih vam preporučila da čistite lice tonikom i posle gelom koji treba da proredite i ublažite vodom. Pored kozmetičara, postoje razni načini da sami napravite masku za lice i odradite tretman. Iz ličnog iskustva bih vam preporučila medicinsku kozmetiku koju možete pronaći u apotekama, kao i kvalitetnije proizvode za čišćenje lica. Pored toga, možete i sami napraviti prirodnu masku za lice.
U svakoj prodavnici zdrave hrane pitajte za nim. Masku napravite tako što stavite jednu kašičicu i jednu kašičicu vode. Masku držite dva sata na licu nekoliko dana zaredom i nemojte mazati kreme nakon cišćenja lica nimom. Rezultati bi trebalo da budu vidljivi za nekoliko dana, a vi se trudite da budete uporni i ne očajavate.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.