I ove godine Indijci gutali žive sardine zbog zdravlja

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jun.2015, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I ove godine Indijci gutali žive sardine zbog zdravlja

HAJDERABAD - Nekoliko desetina hiljada oboljelih od astme i ove godine se okupilo u Hajderabadu u Indiji kako bi u zajedničkom obredu gutali žive sardine za koje vjeruju da će izliječiti njihove probleme sa disanjem, prenosi AFP.

Uprkos upozorenjima ljekara, članovi porodice Goud generacijama obavljaju liječenje i tvrde kako su tajnu ove terapije njihovi preci doznali od hinduističkog sveca prije 170 godina.

Oni liječenje obavljaju besplatno tokom dva dana na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << monsunske sezone, ali odbijaju da otkriju sastojke smjese kojom utrljavaju ribe, tvrdeći da bi izgubila svoju moć ukoliko bi bila komercijalizovana.

Nakon gutanja ribe, "pacijentima" se prepisuje stroga dijeta na bazi 25 namirnica koje moraju da uzimaju tokom 45 dana.

"Iscjelitelj" gura ribu ljudima i djeci u usta, zatvori im nos kako bi je progutali, pa kritičari ove "riblje medicine" ističu da nije higijenska, jer terapiju obavlja na hiljadama ljudi ne perući ruke nijednom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gutali žive sardine da bi bolje disali

Izvor: B92, 09.Jun.2015

Nekoliko desetina hiljada obolelih od astme i ove godine se okupilo u Hajderabadu u Indiji kako bi u zajedničkom obredu gutali žive sardine za koje veriju da će izlečiti njihove probleme sa disanjem, prenosi AFP...Uprkos upozorenjima lekara, članovi porodice Goud generacijama obavljaju lečenje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.