Građani Nigerije žale se da Srbi stalno pokušavaju da ih prevare preko interneta

Izvor: Njuz.net, 25.Nov.2014, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani Nigerije žale se da Srbi stalno pokušavaju da ih prevare preko interneta

Napomena: Ova vest je šaljive prirodePojedinim građanima Nigerije nuđena je čak i železara za svega jedan dolar

ABUDŽU, 25. novembar (Njuz) – Nigerijsko ministarstvo telekomunikacija izdalo je danas saopštenje kojim upozorava državljane ove afričke zemlje da ne nasedaju na sve veći broj mejlova koji im stižu iz Srbije, a iza kojih se najčešće kriju sofisticirane prevare.
- Veliki broj državljana Nigerije obraća nam se žaleći se na sve veći broj mejlova koji im stižu iz Srbije, a u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << im se nude naizgled odlične finansijske pogodnosti, koje po našim saznanjima nisu ništa drugo do obične prevare. Upozoravamo sve koji dobiju takvu poštu da na nju ne odgovaraju i da sve slične ponude ignorišu – stoji u saopštenju Ministarstva telekomunikacija Nigerije.
Mudaširu Bandžo (32) službenik pošte u nigerijskoj prestonici Abudžu jedan je od onih na čiju je mejl adresu stiglo pismo iz Srbije.
- Izvesni Aleksandar Vučić pisao mi je da u Srbiji mogu kupiti železaru sa 5.000 radnika za samo jedan dolar. Poslao mi je i žiro račun i tobožnju fotografiju fabrike. Naravno, da u tako nešto nisam poverovao, ali sam ovih dana čuo da su neki na tu ponudu naseli. Ne mogu da se načudim da takvih ljudi ima – kaže Maduširu.
Uva Taivo (44) agronom iz Lagosa potvrđuje da je umalo postao žrtva prevaranata iz Srbije.
- Izvesna Univerzal banka iz Beograda ponudila mi je kredit od 5.000.000 evra pod neverovatno povoljnim uslovima. Odgovorio sam da ja ni u ludilu ne mogu da garantujem za toliki kredit, ali su mi odgovorili da kao zalogu prihvataju bilo šta. Dovoljno je samo da kažem da se u jalovini iza moje kuće krije zlato ili da imam kokošku koja nosi Faberžeova jaja. Tada sam shvatio da je u pitanju prevara, koja bi banka na svetu nudila takve uslove! – rekao je Taivo
I poznati nigerijski fudbaler Nvanko Kanu nedavno je priznao da je imao slična iskustva:
- Iz dana u dan naizmenično sam dobijao melove od izvesnih Dragana Đurića i Zvezdana Terića, koji su mi nudili da potpuno besplatno postanem vlasnik fudbalskih klubava Partizan, odnosno Crvena zvezda. Shvatio sam to kao dobru šalu i blokirao ih – rekao je Kanu.
Bojan Ljubenović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.