Emma Watson zbog filma Harry Potter postala feministkinja

Izvor: N1 televizija, 01.Maj.2016, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Emma Watson zbog filma "Harry Potter" postala feministkinja

Iako Hermine Grenger ne može biti pametnija, njen alter ego u stvarnom životu, Emma Watson postaje još veći heroj u borbi za prava žena, i to sve više svakim danom. A ispostavilo se da je njeno iskustvo na snimanju filma "Harry Potter" igralo ogromnu ulogu u njenoj ulozi za borbu jednakosti polova.

Emma je mnogo puta ustala u odbranu prava na jednakost: Godine 2014. osnovala je organizaciju HeForShe koja se bori za jednakost polova u okviru Ujedinjenih nacija. Nekoliko meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kasnije, objavila je da će napraviti jednogodišnju pauzu na snimanju da bi se fokusirala na kampanje za prava žena.

Nedavno je Emma razgovarala sa svojom koleginicom, feministkinjom i glumicom Geeni Davis i očigledno su njih dve imale mnogo tema. Neke od najinteresantnijih se odnose na prve Emmine susrete sa nejednakošću, gde je sebe našla u manjini.

"Smešno je kada pogledam svoj život - moja osnovna škola je imala dve trećine dečaka i jednu trećinu devojčica... Tako sam počela život. Imam četvoro braće. A kada sam snimala film "Harry Potter" sve je bilo još izraženije", kaže Emma.

Potom je preko insituta Geene Davis videla da je industrija filma i zabave uvek u korist muškaraca.

"... Oko 21% filmskih radnika su žene, a samo 31% uloga u popularnim filmovima dobijaju žene - počinjete da vidite svuda tu razliku", rekla je Emma.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ema Votson zbog filma "Hari Poter" postala feministkinja

Izvor: N1 televizija, 02.Maj.2016, 10:40

Iako Hermiona Grejndžer ne može biti pametnija, njen alter ego u stvarnom životu, Ema Vatson postaje još veći heroj u borbi za prava žena, i to sve više svakim danom. A ispostavilo se da je njeno iskustvo na snimanju filma "Hari Potera" igralo ogromnu ulogu u ulozi za borbu jednakosti polova...Ema...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.