EMILI, NIA, LAV GLIGORIJE Najneobičnija imena dece naših poznatih

Izvor: Blic, 29.Mar.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EMILI, NIA, LAV GLIGORIJE Najneobičnija imena dece naših poznatih

Dok čekaš da postaneš mama ili tata, najslađi deo je biranje imena za dete. Mladi roditelji sa srpske estrade vole kratka i zvučna imena koja se isto izgovaraju svuda u svetu, ali to što nisu srpska, često bode oči tradicionalistima.

Manekenka Jovana Švonja je ovih dana izazvala burne reakcije pošto je ćerkici dala ime Noel. Povodom dušebrižničkih, loših komentara zato što detetu nije dala srpsko ime, ona se revoltirana oglasila na društvenim mrežama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Jovana je samo jedna u nizu poznatih koji su svojoj deci dali neobična ili strana imena.

Moje blago. #love pic.twitter.com/dx0JJbSFMs

Nikola Demonja i Ana Štajdohar su prvoj ćerki dali ime Nia, što u prevodu znači "smisao", ali predstavlja i početna slova imena njenih roditelja Nikole i Ane.

Dizajnerka Biljana Tipsarević i teniser Janko Tipsarević imaju ćerkicu Emili.

Kome lepse stoji? Ja ne mogu da se odlucim

A photo posted by Biljana (@biljanatipsarevic) on Mar 20, 2015 at 2:33am PDT

- Ime je milo i nežno, baš kakva je i ona. Odabrali smo ga spontano. Između ostalog, bilo nam je važno da se na svim meridijanima izgovara sa lakoćom i da zvuči blisko. Emili je ime koje je ispunilo sve praktične i emotivne motive kojima smo se vodili. Latinskog je porekla i znači "ona koja se takmiči". Tako smo našoj devojčici kroz ime dali određenu snagu i input za budućnost- rekla je Biljana.

Ingrid, Jakov, Laura, Lav Gligorije... Sve su to imena koja su deci dali naši poznati, a ko je sve u pitanju, saznajte na portalu 24sata.rs.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.