Devojka plakala od bolova, pogledajte šta su joj lekari izvukli iz stomaka (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 01.Okt.2014, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojka plakala od bolova, pogledajte šta su joj lekari izvukli iz stomaka (VIDEO)

- Da je nismo operisali devojka bi sigurno umrla - rekao je jedan od lekara koji je izveo intervenciju na devojci iz Kirgistana, koja je zbog stranog tela drastično smršala i nije više mogla da jede niti pije. Pogledajte šta joj je bilo u utrobi

Strava i užas! Devojci iz Kirgistana Ajperi Aleksevoj (18) doktori su spasili život nakon operacije tokom koje su joj iz stomaka izvukli loptu od dlaka tešku 4 kilograma.

Aleksejeva je operisana po u bolnici u Biškeku >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << gde su je doveli roditelji, pošto devojka nije mogla da jede niti pije. Lekari su se nakon snimanja odlučili za hitnu operaciju.

Iz njenog stomaka izvađeno je klupko od dlaka teško četiri kilograma. Prema rečima Bahadira Berbezova, jednog od doktora koji su izveli intervenciju, devojka je imala takozvani Repunzelov sindrom, redak poremećaj usled kojeg osobe jedu svoju kosu.

- Da je nismo operisali i izvadili loptu devojka bi sigurno umrla. Ovakav slučaj nije zabeležen u poslednjih 50 godina koliko se vodi evidenicja – naveo je profesor Berbezov.

Foto: Profimedia/Exclusivepix

On je objasnio da su Aleksejevu roditelji doveli u bolnicu pošto je dramatično gubila na težini.

- Njen stomak je bio naduven. Osim što je imala “lošu naviku” da jede dlake sa tepiha i da žvaće vrhove svoje kose, ova devojka nema drugih zdravstvenih problema – rekao je Berbezov i dodao da je tinejdžerka obećala da ubuduće neće da jesti dlake.

Podsetimo, slične tegobe usled ovog retkog poremećaja imala je i devojčica iz Velike Britanije o kojoj smo već pisali.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.