Daleko je Holivud: Srpski glumci čija se karijera u filmskoj fabrici snova meri u sekundama

Izvor: Blic, 07.Jul.2015, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daleko je Holivud: Srpski glumci čija se karijera u filmskoj fabrici snova meri u sekundama

San gotovo svakog glumca je da stigne do Holivuda i postane planetarna zvezda. Retkima je to uspelo. Na našoj sceni su se u holivudskoj produkciji istakli Branka Katić, Anica Dobra, Rade Šerbedžija, Sergej Trifunović. Ima i onih koji nisu iskoristili svoju priliku i osim sitnih epizodnih uloga nisu postigli mnogo više .

DRAGAN MIĆANOVIĆ

On je dobar glumac. Imao je veliku šansu da se progura u svetsku kinematografiju kada ga je Gaj Riči angažovao u filmu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << “RocknRolla” 2008. godine. U ovom ostvarenju našao se rame uz rame sa Džerardom Balterom, Tomom Hardijem i Tomom Viklinsonom. Glumio je Viktora, a u filmu se pojavljuje na nekoliko minuta i nema nikakvog dijaloga. Iščekujemo da ga vidimo u "The Rift III" i u filmu "Newcomer".

MARIJA KARAN

A photo posted by Marija Karan (@marakaran) on Jun 20, 2015 at 4:52pm PDT

Jedna od naših najlepših glumica Marija Karan glumom je počela da se bavi pre 13 godina, a prva uloga po kojoj je ostala zapamćena je u filmu “Jesen stiže dunjo moja”.

Kasnije je lomila srce Sergeju Trifunoviću u “Kad porastem biću kengur” i imala tinejdžerske probleme u seriji “Ljubav, navika, panika”. Nije želela da ostane u Srbiji i tu se bavi glumom, pa je pokušala da se progura u Americi. Danima su mediji brujali o njenoj velikoj holivudskoj ulozi u horor filmu “Obred”.

Najavljivano je da će naša glumica pokazati svoj talenat rame uz rame sa Entonijem Hopkinsom. U ovom filmu Marija Karan igra Sandru, prijateljicu posednute devojke koju igra Alis Braga. Neprimetno.

 Kasnije se udala za holivudskog producenta Džoela Lubina, a sledeće, čime je imala da se “pohvali”, a da je vezano za Holivud je karta za dodelu Oskara, koju joj je poklonio suprug. Sledeće godine će izaći film "Wet Paint" u kom bi trebalo da ima veću rolu, a ove iščekujemo Booger Red's Sex Kindergarten", gde je ponovo sporedna uloga.

STEFAN KAPIČIĆ

“Čarlston za Ognjenku” i “Bićemo prvaci sveta” su filmovi u kojima je svakako ostavio traga. Takođe, tu su i serije “Vratiće se rode” i hrvatska “Larin izbor”. U Holivudu ipak nije bio toliko zauzet. Tamo je živeo poslednjih nekoliko godina, ali njegov život više poznajemo po eks vezi sa atraktivnom dizajnerkom Mirandom Viđak. Što se posla tiče, glumio je u jednoj od najpopularnijih tamošnjih serija “24”, ali je imao samo epizodnu ulogu.

Ostatak teksta pročitajte OVDE ili na sajtu 24 sata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.