Izvor: Blic, 31.Avg.2016, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DROGA, NASILJE I STRAH Kako je Kris Braun postao jedna od najproblematičnijih holivudskih zvezda

Sa svojih 27 godina, američki pevač Kris Braun uspeo je da svoje ime poveže sa toliko skanala i sukoba sa zakonom da bi mu i mnogi kriminalci pozavideli. Iako su mu prognozirali uspešnu muzičku karijeru, teško da će ijedan njegov singl uspeti da zaseni njegovo problematično ponašanje koje mu je donelo titulu lošeg momka svetske muzičke scene.

Od jutros svetski mediji bruje o Braun zbog drame koja se odigravala u njegovom domu, kada je pretio pištoljem misici Kalifornije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << On se nakon nekoliko sati predao policiji.

Burna istorija pevačevog nasilničkog ponašanja počela je u februaru 2009. godine, kada je pretukao svoju tadašnju devojku, slavnu pevačicu Rijanu. Ona je završila u bolnici sa vidljivim povredama na licu, a on se narednog dana predao policiji u Los Anđelesu. Priča je brzo dospela do medija.

Remember when @chrisbrown beat up Rihanna? You shouldn't forget that he did. #ThrowbackThursday #tbt pic.twitter.com/Xhub1UZDjR

Kris je ubrzo saznao šta znači bes javnosti. Sva pojavljivanja na javnim događajima su mu otkazana, uključujući i ona na dodeli Gremija, reklame u kojima se pojavljivao povučene su iz medija, njegove pesme nisu se puštale na radio stanicama.

U martu je protiv njega podneta optužnica za napad i kriminalne pretnje. Priznao je krivicu i u junu je prihvatio nagodbu, koja je podrazumevala društveno-koristan rad, pet godina uslovne kazne i savetovanje za nasilje o porodici.

Ovo je naljutilo brojne borce za ljudska prava koji su smatrali da kazna nije dovoljno stroga.

U intervjuu koji je kasnije dao izrazio je žaljenje zbog svega što je uradio, pogotovo jer je, kako je istakao, i sam gledao kako njegova majka trpi nasilje od strane njegovog očuha dok je odrastao. Tvrdio je da se ne seća detalja incidenta i da ga slike pretučene Rijane i dalje proganjaju.

I pored svega, Rijana mu je pružila još jednu šansu. U januaru 2013. pevačica je potvrdila da su se pomirili, ali ljubav nije dugo trajala. U maju su objavili da su raskinuli.

Neko vreme pokušavao je da promeni svoju reputaciju lošeg momka, ali novi incident usledio je već u martu 2011, kada je gostovao u jednoj emisiji na američkoj televiziji. Voditeljka ga je pitala za Rijanu i zabranu prilaska, a u pauzi emitovanja postao je nasilan, pa je u svojoj svlačionici razbio prozor, skinuo majicu i tako razgolićen napustio studio.

Naredne godine, dok je obavljao društveno-koristan rad u Virdžiniji, u krvi mu je pronađen kanabis, čime je prekršio svoju uslovnu kaznu.

Na leto 2012. učestvovao je u grupnoj tuči u jednom noćnom klubu, koja se pretvorila u opšti haos. Povređeno je osam ljudi, uključujući i košarkaša Tonija Parkera. Sukob su navodno inicirali Braun i reper Drejk koji su se posvađali zbot Rijane.

Pročitajte i:

Godine 2013. posvađao se sa još jednim kolegom, pevačem Frenkom Oušenom, i to oko parking mesta ispred muzičkog studija u Zapadnom Holivudu, i navodno ga udario u lice. Oušen je rekao da neće tužiti Brauna iako je tvrdio da je pevač pretio da će ga ubiti.

Kasnije te godine, uhapšen je u Vašingtonu zbog fizičkog napada. Sve je počelo kada su mu ispred hotela prišle dve žene koje su želele da se slikaju sa njim, a potom su im prišla i dva muškarca. Braun je tada navodno rekao da "nije zainteresovan za gejeve", a njegov telohranitelj udario je jednog od muškaraca i slomio mu nos. Kris je proveo noć u zatvoru, i ponovo se našao u problemu zbog kršenja uslovne kazne.

Nekoliko dana kasnije, dobrovoljno se prijavio na rehabilitaciju. Trebalo je da ostane na klinici tri meseca, ali je izbačen posle samo dve nedelje zbog nasilnog ponašanja i kršenja pravila.

Početkom 2014, ponovo je otišao na rehabilitaciju, ovog puta po sudskom nalogu. Ipak, i iz ove ustanove je izbačen, pa je završio u zatvoru. Tu je ostao sve do juna 2014.

Pročitajte i:

Kaznu za nasilje nad Rijanom konačno je odslužio prošle godine, ali posledice još trpi. Još uvek mu je zabranjen ulazak u Veliku Britaniju i Australiju. Objavio je nekoliko albuma, ali nijedan nije imao veći komercijalni uspeh.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.