Balonom preleteli Tihi okean, oborili rekrorde

Izvor: Beta, 31.Jan.2015, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balonom preleteli Tihi okean, oborili rekrorde

ALBUKERKI, 31. januara 2015. (Beta-AP) - Rusko-američki dvojac avanturista uspeo je da balonom s helijumom preleti od Japana do Severne Amerike, oborivši rekorde po trajanju i po dužini leta takvom letelicom.

Piloti Troj Bredli iz Nju Meksika i Leonid Tjuhtajev iz Rusije, uzleteli su iz Sage, u Japanu, u nedelju u zoru, a u petak su stigli nadomak obale Kalifornije, u SAD, gde će se balon spustiti nekoliko sati kasnije kada se vreme popravi.

Letom koji je do petka uveče >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << trajao 143 sata, oborili su rekord iz 1978. godine od 137 sati.

Sa 10.000 kilometara leta od Japana do Severne Amerike potukli su i svetski rekord u dužini leta balonom koji je iznosio 8.381 kilometar.

Ipak, oba rekorda tek treba da ozvaniči Medjunarodna federacija za aeronautiku.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Oborili rekorde: Balonom preleteli Tihi okean

Izvor: Blic, 31.Jan.2015

Rusko-američki dvojac avanturista uspeo je da balonom s helijumom preleti od Japana do Severne Amerike, oborivši rekorde po trajanju i po dužini leta takvom letelicom...Piloti Troj Bredli iz Nju Meksika i Leonid Tjuhtajev iz Rusije, uzleteli su iz Sage, u Japanu, u nedelju u zoru, a u petak su stigli nadomak...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.