Bahati Bugarin kupio helikopter za lov na migrante

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2017, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bahati Bugarin kupio helikopter za lov na migrante

"Lovac" na migrante iz Bugarske Dinko Valev (29) kupio je helikopter sa naoružanjem, kako bi otkrivao "potencijalne džihadiste", a nakon što mu je bugarska vlada za to dala dozvolu.

Britanski Dejli mejl piše da je Dinko Valev (29) postao poznat prošle godine zbog "lova na migrante" u Bugarskoj, a sada je kupio sebi helikopter, kako bi patrolirao i tražio "potencijalne džihadiste", kako naziva sve migrante.

Ovaj lovac na migrante, za čiju glavu Islamska država >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << obećava nagradu, postao je poznat prošle godine kada je na internet počeo da postavlja svoje video snimke na kojima se vidi kako juri migrante, koji u Bugarsku stižu iz Turske.

Ovaj bivši poluprofesionalni rvač je pokazao kako zastrašuje migrante prilikom lova u šumama, zajedno sa još nekoliko kolega.

U njegovom filmu vide se žene i deca koji su primorani da potrbuške leže na zemlji sa rukama vezanim na leđima.

Ipak, on je postao poznat kada mu je vlada Bugarske dala podršku i počela da mu pomaže, navodi britanski list i dodaje da je nejasno da li su veliki mitraljez i mehanizam za ispaljivanje raketa, koji se nalaze na prednjem delu helikoptera i dalje funkcionalni.

Valev, koji živi u gradu Jambol, blizu granice sa Turskom tvrdi da je svaki izbeglica "mogući džihadista".

Islamska država za njegovu glavu nudi 50.000 dolara

List navodi i da je on pre šest meseci putem društvenih mreža pokazivao njegov potpuno novi automobil mercedes, s klase i zahvaljivao se pristalicama što su mu omogućile da ga stekne.

Državno tužilaštvo u Jambolu istražuju prizužbe da su Valev i njegovi ljudi podsticali diskriminaciju protiv migranata, a takođe je traženo da objasni kako je ođednom postao veoma bogat.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.