Ako se sretnemo sa vanzemaljcima, proćićemo ko Indijanci sa Kolumbom

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2016, 03:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako se sretnemo sa vanzemaljcima, proćićemo k'o Indijanci sa Kolumbom"

Fizičar Stiven Hoking je uveren da ljudi nisu jedina inteligentna bića u svemiru. Ipak, on upozorava da ne bi trebalo da ih kontaktiramo i pozivamo na Zemlju.

Hoking je putem CuriosityStream-a govorio o novootkrivenoj planeti Gliese 832c i o inteligentnom životu.

Njegova Breaktrough inicijativa koja koristi osetljive radio teleskope kako bi “prikupila” potencijalne signale s planeta, u dometu ima i Gliese 832c.

- Ako se inteligentan život razvio na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Gliese 832c trebalo bi da to možemo i da čujemo. Jednog dana ćemo možda primiti signal s jedne takve planete, ali moramo biti oprezni kada budemo odgovarali. Susret s naprednom civilizacijom bi mogao da bude kao susret Indijanaca s Kolumbom. A to se nije završilo baš dobro - rekao je naučnik.

Otkriće inteligentnog života bilo bi, kaže, najveće naučno otkriće u istoriji.

- To bi nas prmoralo da se promenimo. Morali bismo da se odreknemo ideje da smo jedinstveni i morali bismo da se ponašamo mnogo saosećajnije i skromnije - rekao je fizičar.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.