Zlatna košarkašica u poseti rodnoj Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2015, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna košarkašica u poseti rodnoj Kikindi

Rodni grad Kikinda dočekao je zlatnu košarkašicu, Dajanu Butuliju, na pravi način. U opštini Kikinda priređen joj je prijem i uručena plaketa grada.

Čestitajući Dajani, predsednik opštine, Pavle Markov, naglasio je da mlada, uspešna sportistkinja jeste pravi uzor mladim generacijama, a u sportskoj istoriji Kikinde ime Dajane Butulije ostaće zabeleženo za sve buduće generacije.

Zahvalivši se na prijemu i plaketi, Dajana Butulija izrazila je veliko zadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što Kikinđani dele sa njom radost velikog uspeha srpske ženske košarke.

Košarkaška reprezentativka iskoristila je priliku u susretu sa svojim nekadašnjim trenerima i sadašnjim članicama kikindskih košarkaških timova na svoj način motiviše mlade sportistkinje da krenu njenim stopama. Za svoj uspeh posebno se zahvalila nekadašnjim terenerima, uz koje je i počela da se bavi košarkom.

"Htela bih prvenstveno da se zahvalim ljudima zbog kojih sam ja prvenstveno i počela da treniram košarku. Srce mi je ogromno kad vidim ove divne devojčice i presrećna sam što igraju košarku. Mislim da je zapravo naš najveći uspeh što smo zlatnom medaljom uradili nešto za žensku košarku, svojim primerom pokazale i ovoj deci šta mogu i koliko se postiže radom, verom i ulaganjem u sebe", dodala je Dajana Butulija.

Na gradskom Trgu Kikinđani su organizovali poseban doček Dajani, a članica zlatne košarkaške reprezantacije bila je poserbno ganuta pažnjom svojih sugrađana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.