Završen prečistač u Kovilju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen prečistač u Kovilju

Ceo Kovilj sada je pokriven kanalizacijom. Danas je u tom mestu obeležen kraj radova na izgradnji kanalizacione mreže, te će tako u narednim mesecima biti rešen dugogodišnji komunalni problem, sa kojim se susreće većina mesta u blizini Novog Sada.

Posle nešto više od godinu i po dana radova, Kovilj je dobio prečistač otpadnih voda. Pored prečistača, radovi su obuhvatili i izgradnju dela kanalizacione i vodovodne mreže. Prethodnih godina u tom mestu, izgrađeno je 46 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kilometara kanalizacije, što uz završetak izgradnje pomenutog prečistača, znači da je problem stanovnika sa odvođenjem otpadnih voda, rešen.

"ZiG završava jednu od najvećih investicija u komunalnoj infrastrukturi u Novom Sadu, poslednjih godina. Vrednost radova gotovo 250 miliona dinara sve kad se sabere", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Važno je istaći da će u narednih od 30 do 60 dana ta završena mreža, biti predata u ruke JKP "Vodovod i kanalizacija", te da će do kraja godine, kako je rečeno, 1800 koviljskih domaćinstava, biti priključeno na kanalizacionu mrežu. Na taj način rešiće se višedecenijski problem tog prigradskog naselja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Završena izgradnja prečistača otpadnih voda u Kovilju

Izvor: Blic, 22.Maj.2015

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je danas prigradsko naselje Kovilj gde su kompletno završeni radovi na izgradnji prečistača otpadnih voda...Vučević je istakao da je reč o jednoj od najvećih investicija u komunalnoj infrastrukturi u Novom Sadu, ukupne vrednosti od 250 miliona...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.