VK: Vojvodini vratiti oduzeta ustavna prava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2015, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VK: Vojvodini vratiti oduzeta ustavna prava

Vojvođanski klub pozvao je danas autonomističke stranke i nevladine organizacije da se udruže u političkoj borbi da se Vojvodini vrate oduzeta ustavna prava obezbedi ravnopravan ustavni položaj u decentralizovanoj Republici Srbiji.

"Prošlo je vreme jalovih zalaganja za 'malo bolju verziju' sramotnog Statuta Vojvodine, ili bilo kog drugog konkretnog prava Vojvodine i Vojvođana, jer ni Vlada, ni Skupština Vojvodine, niti bilo koja vojvođanska institucija više nemaju nikakve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ingerencije, nikakva prava da odluče o bilo čemu što se u Vojvodini dešava. Vojvodina više ni finansijski, ni privredno, ni institucionalno ne pripada građanima i građankama Vojvodine! Na temelju nelegalno oduzetih ustavnih prava Vojvodine, korak po korak, oduzimani su nam NIS i ostali energetski resursi, plodna vojvođanska zemlja koja je budzašto prodavana i davana strancima, VANU i druge institucije kulture i obrazovanja, šumska, vodna i druga bogatstva...", navodi se u saopštenju Vojvođanskog kluba.

U saopštenju izdatom povodom gašenja Elektrovojvodine ocenjuje se i da se smisao postojanja Vojvodine kontinuirano i sistemski urušava i obezličava, te da j evreme da se vojvođanski politički akteri posvete ovom pitanju umesto dnevnopolitičkim interesima .

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vojvođanski klub traži ustavna prava za Pokrajinu

Izvor: Akter, 02.Jun.2015

Vojvođanski klub iz Novog Sada pozvao je danas građane, političke stranke i nevladine organizacije iz Vojvodine da se udruže u borbi da se Pokrajini, u skladu sa odlukom Mirovne konferencije u Londonu iz 1992, "vrate sva nelegalno oduzeta ustavna prava"..Vojvođanski klub je zatražio i da se Vojvodini...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.