Obezbeđeno navodnjavanje novih 2.016 hektara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2016, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbeđeno navodnjavanje novih 2.016 hektara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević uručio je danas novih 180 ugovora korisnicima bespovratnih sredstava ostvarenih na konkursu za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara na teritoriji AP Vojvodine u 2016.

„Sa ovim ulaganjima, sa zadovoljstvom mogu da konstatujem, biće obezbeđeno navodnjavanje novih 2.016 hektara", rekao je Radojević, saopšteno je iz pokrajinske vlade.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podrža okupljene poljoprivrednike u njihovoj nameri da se bave intenzivnom poljoprivrednom proizvodnjom, koja zbog toga što je konkurentnija i ekonomičnija, treba da bude model uspešnijeg razvoja poljoprivrede.

Vrednost danas potpisanih ugovora, odnosno investicije u opremu za navodnjavanje i bunare, iznosi 168.543.361,00 dinara, od čega je iz budžeta AP Vojvodine obezbeđeno 52.883.595,00 dinara.

Radojević je naglasio da je, juče usvojenim rebalansom budžeta, za ovu meru podrške, obezbeđeno dodatnih 30 miliona dinara, da se zbog toga konkurs produžava do kraja oktobra, i pozvao fizička i pravna lica, koja imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, da iskoriste ovu mogućnost i konkurišu za sredstva za navodnjavanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.