Udruženje banja: Prvo rešiti imovinske odnose

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2014, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje banja: Prvo rešiti imovinske odnose

Udruženja banja Srbije ukazalo je danas da je pre prodaje rehabilitacionih centara i banja neophodno rešiti imovinsko pravne odnose države i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u tim zadravstvenim ustanovama, i doneti strategiju razvoja zdravstvenig turizma.

"Tek nakon toga, moguće je pokrenuti postupak privatizacije zdravstvenih ustanova, i to ne na osnovu generalnog modela, već posmatrajući svaku zdravstvenu ustanovu kao jedinstven privredni subjekat", ukazuje Udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << banja u saopštenju.

Agencija za privatizaciju je prošle nedelje objavila poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora za privatizaciju 502 preduzeća, među kojima je 14 banja i specijalnih bolnica.

Predlog Udruženja banja je da svi prirodni reusursi koje koriste herabilitacioni centri ostanu u državnom vlasnišvtu.

Opstanak banja je, po oceni tog udruženja, veoma važan za slabo razvijene delove Srbije gde se nalaze dve trećine banja koje imaju 4.000 zaposlenih.

Po rečima vršioca dužnosti direktora Agencije za privatizaciju Marijana Radovanović, banje nisu do sada privatizovane zbog nerešenih imovinskih pitanja, a sada za njih postoji znatno interesovanje investitora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srpske banje ne prodavati tek tako

Izvor: B92, 21.Avg.2014

Pre prodaje rehabilitacionih centara i banja neophodno rešiti imovinsko pravne odnose države i Fonda PIO u tim zadravstvenim ustanovama...To je ocenilo Udruženja banja Srbije, navodeći da je potrebno i doneti strategiju razvoja zdravstvenog turizma..."Tek nakon toga, moguće je pokrenuti postupak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.