U SNP premijera duodrame Džeroma Kiltija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2014, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SNP premijera duodrame Džeroma Kiltija

Premijera duodrame Džeroma Kiltija "Dragi moj lažljivče", predstave nastale u saradnji Kulturnog centra Sremski Karlovci i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, biće izvedena 20. decembra na Kamernoj sceni SNP-a, najavljeno je danas u tom teatru.

Prevod, adaptaciju i režiju potpisuje Tibor Vajda a u toj predstavi igraju Gordana Đurđević Dimić i Miodrag Petrović, saopštilo je SNP.

To Kiltijevo delo nastalo je na osnovu dugogodišnje prepiske Džodža Bernarda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Šoa i glumice Patrik Kembel i predstavlja nežnu priču o odnosu dva bića koja se ostvaruju zajedno.

Jezik je živ, dinamičan, privlačan, inteligentno intrigantan, visokog stila i verno oslikava davno nestalu epohu kada su se pisala pisma.

Po rečima reditelja Vajde, to je "predstava za one koji razmišljaju, one koji umeju da osećaju i koji znaju šta je katarza".

Predstava "Dragi moj lažljivče" igrana je u više od stotinu zemalja s velikim uspehom.

U Ateljeu 212 na repertoaru je bila 34 godine što je jedinstven slučaj u svetskom teatru ako je reč o predstavama repertoarskih pozorišta sa istim izvođačima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.