Tegobni dani uz roditeljski dodatak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2014, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tegobni dani uz roditeljski dodatak

Život sa 28 hiljada dinara roditeljskog dodatka mesečno u kući bez kupatila, struje i grejanja, svakodnevica je Zrenjaninca Đorđa Stanisavljevića, koji uz sve navedene teškoće ulaže nadljudske napore da svojoj deci obezbedi sve što im je potrebno.

Jovana i Jelena su prevremeno rođene devojčice, koje su još kao petomesečne bebe, ostale same sa ocem i starijim bratom. Od tada su glavna briga Đorđa deca i način na koji će im svakog dana obezbediti sve što im je neophodno:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Imam puno obaveza i dan mi prođe jako brzo. Hranim ih i presvlačim, kupam i kuća mora da se sprema a sve to je palo na mene...Ja njih volim i trudim se da im pružim što više mogu međutim sada kako ide zima sve je manje posla i sve teže se dolazi do dinara", priča Đorđe.

Porodična kuća u kojoj žive nije mala, ali su zbog nedostatka ogreva prinuđeni da budu u jednoj prostoriji.

"Kupatilo nemamo, svi se kupamo u jednom koritu, vlaga je i obrušava se. Grejemo se na drva, a po nekada, kada nemam drva,  skinem plinsku bocu sa šporeta pa ne neku grejalicu", kaže Đorđe.

Zbog duga, bez struje su od februara prošle godine. Sijalica i televizor rade, jer im struju putem produžnog kabla pozajmljuje komšija.

Kako bi dug od preko 200 000 dinara koji Đorđe ima prema Elekrovojvodini bio rešen, pokušali smo iz tog preduzeća da zatražimo pomoć.

"Rekli su mi da moram prvo kuću da prevedem na moje ime pa onda može možda da bude na rate, ali nisu mi rekli kolika je kamata…"

Posredstvom  RTV-a, o stanju u kom se nalazi Đorđe obaveštena je i lokalna samouprava koja traži način da se ovoj porodici pomogne.

Pošto Đorđe, pored dvogodišnjeg Stefana ima i 13-omesečne bliznakinje, članovi Udruženja blizanaca i trojki osetili su se dužnim da pomognu:

"Blizanci nas uvek spajaju, i u lepim i u teškim situacijama. Trudimo se, za početak, da prikupimo novac da bismo mu obezbedili ogrev. Potrebne su mu i pelene, hrana za decu. Svako ko želi da pomogne može da uplati na račun udruženja, pa ćemo mi dalje proslediti novac  u prave ruke", kaže Bojana Blanarik iz Udruženja blizanaca i trojki Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.