Sutra nastavak suđenja zbog požara u Kontrastu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2013, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra nastavak suđenja zbog požara u Kontrastu

NOVI SAD -

U Višem sudu u Novom Sadu sutra će biti nastavljeno suđenje četvorici optuženih za izazivanje požara u novosadskoj diskoteci "Kontrast" u kojem je poginulo šestoro mladih ljudi.

Optužnica Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu podignuta je protiv vlasnika lokala Alojza Ganića (68), dvojice zakupaca, Slaviše Stanišića (46) i Dejana Ratkovića (36), kao i protiv električara koji je obavljao popravke u klubu Miroslava Papuge (50).

Optužnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ih tereti da su odgovorni za izazivanje požara 1. aprila ove godine, zbog čega će im se suditi za teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti, jer nisu održavali električne instalacije na odgovarajući način, niti su poštovali protivpožarne propise.

Svi optuženi su na početku suđenja izrazili žaljenje što se desila tragedija, ali su negirali svoju krivicu. U nastavku suđenja trebali bi da budu saslušani članovi porodica oštećenih i svedoci tog događaja.

Tokom istrage saslušani su oštećeni i više od 100 svedoka koji imaju saznanja o uslovima u kojima je radio lokal i izvršenim inspekcijskim kontrolama, kao i svedoci samog požara.

U požaru su poginuli Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

Poginula je i najmlađa doktorantkinja hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu Milena Dalmacija (26) iz Futoga, kao i novinarka Radio-televizije Delta iz Novog Sada Tamara Miladinović (25).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra nastavak suđenje zbog požara u diskoteci " Kontrast"

Izvor: Blic, 06.Feb.2013

U Višem sudu u Novom Sadu sutra će biti nastavljeno suđenje četvorici optuženih za izazivanje požara u novosadskoj diskoteci "Kontrast" u kojem je poginulo šestoro mladih ljudi...Optužnica Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu podignuta je protiv vlasnika lokala Alojza Ganića (68), dvojice...

Nastavak na Blic...

Sutra nastavak suđenja za požar u “Kontrastu”

Izvor: Novine novosadske, 06.Feb.2013

U Višem sudu u Novom Sadu sutra će biti nastavljeno suđenje četvorici optuženih za izazivanje požara u novosadskoj diskoteci “Kontrast” u kojem je poginulo šestoro mladih ljudi. Suđenje će se nastaviti saslušanjem porodica poginulih u ovoj nesreći.. Optužnica Višeg javnog tužilaštva...

Nastavak na Novine novosadske...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.