Srbija na pravoj strani u Drugom svetskom ratu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2015, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na pravoj strani u Drugom svetskom ratu

Srbi su jedna od retkih nacija koja je u potpunosti bila na pravoj strani tokom Drugog svetskog rata i Srbija nema čega da se stidi u vezi borbe sa nacizmom, rekao je ambasador Izraela u Beogradu Josef Levi.

On je za "Novosti" ocenio da su Srbi jedan od retkih naroda koji je imao hrabrost da se bori protiv nacističke Nemačke bez oklevanja i straha.

Levi nije želeo da arbitrira u polemici oko rehabilitacije Draže Mihailovića.

"Ja neću da se uključujem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u polemiku o četnicima i da procenjujem da li su bili dobri ili loši, ali smatram da cela Srbija nema čega da se stidi u vezi borbe sa nacističkim zlom u Drugom svetskom ratu. Jevrejska i srpska država imaju mnoge sličnosti, a jedna od važnih je to što su stvorene na mestima gde se odigrava sudar civilizacija", kaže Levi.

"Iskustvo nacije koja je bila gotovo istrebljena, a zatim se ponovo podigla iz pepela, jeste i kolektivno i lično iskustvo koje dele Srbi i Jevreji", rekao je Levi za "Novosti".

On podseća i da su naše dve nacije prošle kroz neverovatne gubitke ljudi i traume zbog sukoba velikih sila, navodeći i Prvi i Drugi svetski rat.

"Prošli smo kroz mnogo patnji, jer smo imali hrabrosti da se suprotstavimo zlu i borimo se protiv njega", rekao je Levi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Levi: Srbija bila na pravoj strani tokom Drugog svetskog rata

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2015

Srbi su jedna od retkih nacija koja je u potpunosti bila na pravoj strani tokom Drugog svetskog rata i Srbija nema čega da se stidi u vezi borbe sa nacizmom, rekao je ambasador Izraela u Beogradu Josef Levi...On je za "Novosti" ocenio da su Srbi jedan od retkih naroda koji je imao hrabrost da se bori...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.