Šarić iznosi odbranu 21. maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2015, 04:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarić iznosi odbranu 21. maja

Optuženi za šverc kokaina Darko Šarić nije danas pred Specijalnim sudom detaljno iznosio svoju odbranu od optužbi za pranje para u Srbiji, pošto je suđenje moralo da se odloži zbog izostanka člana sudskog veća, sudije Vladimira Vučinića.

Šarić u svakom slučaju danas ne bi izneo odbranu, jer kako je naveo, još nije spreman.

"Moji advokati nisu uspeli da mi skupe svu dokumentaciju iz Prve banke koja mi je neophodna za odbranu. Sledeći put, kad god da zakažete, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biću speman", rekao je Šarić sudskom veću.

Prema rečima sudije Siniše Petrovića, njegov kolega Vučinić izostao je zbog zdravstvenih razloga, a sledeće suđenje kada bi Šarić konačno trebalo da da iskaz zakazano je za 21. i 22. maj.

Današnji pretres održan je u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, a naredno suđenje biće održano u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici.

Šarić je tražio dva vezana dana za izlaganje svoje odbrane i odgovore na pitanja branilaca, suda i tužilaštva.

Njemu i ostalim okrivljenima u ovom procesu sudi se zbog optužbi za pranje para od trgovine drogom ulaganjem u legalne finansijske tokove u Srbiji.

Šarić i još 17 okrivljenih terete se za pranje oko 22 miliona evra.U tom procesu je objedinjeno ukupno sedam optužnica.

Dvojica optuženih su ranije zaključila sporazum o priznanju krivice i presuda im je izrečena u skladu sa tom nagodbom sa tužilaštvom za organizovani kriminal.

Pred istim sudom Šariću i drugim okrivljenima sudi se zbog optužbi za organizovanje šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Šarić se nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas nastavak suđenja Šariću za pranje para

Izvor: Blic, 04.Maj.2015

Optuženi za šverc kokaina Darko Šarić danas bi pred Specijalnim sudom u Beogradu trebalo da detaljno iznese svoju odbranu od optužbi za pranje para, kako je to ranije u više navrata najavljivao tokom suđenja...Suđenje će biti održano u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu...Šarić...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.