SRS nastavlja sa protestnim večerima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS nastavlja sa protestnim večerima

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Novi Sad večeras je organizovao peto protestno veče "Oslobodite Šešelja".

"Srpski narod danas u nevolje uvaljuju oni koji su izdali Šešelja. Nije izdat samo Šešelj već i cela nacija. Ja koji nikada nisam bio uz Šešelja i Srpsku radikalnu stranku danas ne propuštam priliku da ljudima kažem da ne smemo ćutati o ovoj svetskoj nepravdi prema jednom čoveku koji strada pred svetom, narodom i Bogom. Vojislav Šešelj se danas, zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa Svetozarem Miletićem, Lazom Kostićem i Perom Todorovićem svrstava u red moralnih pobednika nad silom i nepravdom. Šešelj je mnogo više od stranačkog prvaka, on je čovek koji se ne boji smrti i po tome on je najdublji, kosovski, vidovdanski Srbin. Budimo uz Šešelja do poslednjeg daha", poručio je profesor svetske književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prof. dr Miodrag Radović.

Snežana Mušicki, profesor srpskog jezika i književnosti i potpredsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Novi Sad je kazala:

"Vojislav Šešelj je čovek koji sme da kaže šta misli, istinu o svemu i svakome. Čovek koji sme da stvari nazove pravim imenom. Srpska istorija je pokazala da se izdaja svakog Brankovića, meri junaštvom jednog Obilića".

Miodrag V. Perać, potpukovnik i predsednik istorijske sekcije Miloš S. Milojević u okviru Ruskog društva "Rusija" je rekao:

"Da su Srbi čitali "Ideologiju srpskog nacionalizma" ne bi bilo izdaje u našem narodu, a u istoriji se zna kako konvertiti i izdajnici prolaze. Vojislav Šešelj je u pepeo satrao papino, inkvizicijsko međunarodno pravo, a danas samo možemo da se zapitamo da li će Srpkinja roditi većeg od Šešelja".

Pročitano je i pismo podrške nekoliko društveno-političkih organizacija iz bratske Rusije, koje traže hitno puštanje Vojislava Šešelja na slobodu i mogućnost lečenja u Moskvi.

Po završetku protestne večeri prisutni su krenuli u protestnu šetnju starim gradskim jezgrom Novog Sada, noseći stranačke zastave i veliki transparent "Oslobodite Šešelja".

Gradski odbor SRS sutra od 18 časova, u stranačkim prostorijama (Bulevar Mihajla Pupina 18 b), organizuje šesto protestno veče ".

Govoriće: profesor komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, docent doktor Pavle Botić, neurohirurg dr Nenad Krajčinović, predsednik Saveta za zdravstvo Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Novi Sad i profesor krivičnog prava na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, prof. dr Branislav Ristivojević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šesto protestno veče "Oslobodite Šešelja"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2014, 21:11

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Novi Sad večeras je organizovao šesto protestno veče "Oslobodite Šešelja"..."Nečasno je, danas, o prof. dr Vojislavu Šešelju ćutati, a i velika čast govoriti o njemu, jer njegova spremnost na žrtvovanje za srpsku stvar prevazilazi sve nas. Iako je u tamnici...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.