Izvor: Blic, 26.Avg.2016, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodna ravnopravnost važna za zaštitu manjina

Zamenica Pokrajinskog ombudsmana Eva Vukašinović je na seminaru "Rodna ravnopravnost u radu nacionalnih saveta nacionalnih manjina" kazala da je potrebno da se pitanje rodne ravnopravnosti počne prepoznavati kao strateški važno i sa aspekta zaštite prava nacionalnih manjina.

Dodala je da nacionalni saveti manjina često nedosledno primenjuju propise kada je u pitanju uspostavljanje rodne ravnopravnosti i navela da poseban problem predstavlja neusklađenost relevantnih strategija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i akcionih planova.

U diskusiji su učesnici najviše zanimanja iskazali za pitanje većeg uključivanja muškaraca u aktivnosti zaštite rodne ravnopravnosti, kao i za prednosti propisivanja mogućnosti, pa čak i obaveze nacionalnih saveta da formiraju odbore za ravnopravnost polova kao jedno od njihovih radnih tela.

Seminar je organizovao Centar za podršku ženama iz Kikinde, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.