Rekonstrukcija ulice odsekla ih od sveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2015, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija ulice odsekla ih od sveta

Deset dana je prošlo od početka radova na rekonstrukciji ulice Cara Lazara u Futogu - jedne od značajnijih investicija, a građani nikako da se pomire sa činjenicom da će radovi trajati u nedogled i da će im svakodnevni život, kako kažu biti otežan hodajući po nedovoljno obezbeđenim stazama i prilazima kućama.

Dok je ovako suvo vreme, koje ide na ruku svima, može da posluži plitka ili poludobuka obuća, ali čizme će biti obavezne kada padne sneg. To su utisci naše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ekipe koja je danas bila u Futogu.

Istorijska godina za žitelje ulice Cara Lazara u Futogu biće 2016–ta, kada se tokom leta očekuje završetak radova. Od naših sagovornika niko ne osporava činjenicu da će rekonstrukcijom biti kvalitetniji život u tom delu Futoga i da će se znatno povećati bezbednost saobraćaja, ali zameraju to što se zahtevni radovi nisu bolje organizovali i zašto će trajati 280 dana ...

"Niko ne može da nam priđe, ovo je prodavnica prehrane i zdrave hrane, rokovi ističu, na nuli smo, nema prometa, niko nam se nije obratio ni kako radimo i od čega ćemo platiti račune koji stižu na plaćanje", kaže Andrea Krasić.

Niko po ovako relativno toplom vremenu i ne razmišlja kakva će slika biti kada padne sneg i kada se temperatura spusti ispod nule. Da li će deca moći da idu u školi i kako će funkcionisati odnošenje smeća, samo su neka od pitanja. Uglavnom, mnogi su na gubitku, uključujući i vlasnike brojnih radnji u ulici Cara Lazara. Jedna je zatvorena i to u kući Gordane Vilotić, koja je ostala bez značajnog izvora prihoda za nju...

"Ja ne smem dalje od kućnog praga jer slabo vidim, komšije me snabdevaju, ovaj lokal mi je otkazao jer mušterija ne može da priđe", priča Gordana Vilotić.

Rekonstrukcija 1.150 m duge ulice planirana je u etapama i podrazumeva zamenu vodovodne i elektro mreže, biće rešeno pitanje atmosferske kanalizacije, a značajno je i to da će vozila moći bezbedno da se mimoiđu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Radovi otežavaju kretanje u Futogu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2015, 12:24

Prošlo je deset dana od početka radova na rekonstrukciji ulice Cara Lazara u Futogu, a građani nikako da se pomire sa činjenicom da će radovi trajati u nedogled, i da će im svakodnevni život, kako kažu, biti otežan hodajući po nedovoljno obezbeđenim stazama i prilazima kućama...Dok je ovako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.