Radna grupa za ishranu trudnica i porodilja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2014, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radna grupa za ishranu trudnica i porodilja

Ministarstvo zdravlja odgovorilo je danas na pismo koje je ovoj instituciji uputio portal bebac.com.

Kako se navodi, ministarstvo je izrazilo žaljenje zbog "pogrešno protumačenih namera ovog Ministarstva za poboljšanjem ishrane u porodilištima u Srbiji".

U ovoj instituciju dodaju da je formirana i posebna radna grupa za izradu smernica za unapređenje ishrane trudnica i porodilja u stacionarnim zdravstvenim ustanovama.

Nju, dodaje se, čini šest članova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << specijalista higijene ishrane, dijetetičara-nutricionista i specijalista epidemiologije, a fomirana je u cilju "uspostavljanja minimuma kvaliteta u ishrani trudnica i porodilja".

"Ova radna grupa privodi kraju svoj rad i uskoro će izaći sa konkretnim predlozima, koja će u najskorije vreme zaživeti i u praksi", ističe se u saopštenju ministarstva.

U ovoj instituciji napominju da je jedini cilj Ministarstva zdravlja Republike Srbije da se nađe rešenje za problem loše ishrane u porodilištima koji, kako se ističe, godinama unazada nije rešavan.

"Ministarstvo zdravlja i ubuduće će se truditi da unapredi uslove u našim porodilištima, kao deo posebne brige za zdravlje majki i dece u našoj zemlji", navodi se saopštenju.

U ministarstvu poručuju i da su dobrodošli svi predlozi i sugestije, posebno nevladinog sektora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kako poboljšati jelovnik u porodilištima

Izvor: RTS, 29.Jul.2014, 20:59

Najkasnije za dve nedelje, specijalna Radna grupa Ministarstva zdravlja napraviće univerzalni jelovnik za sva porodilišta. Od Radne grupe se očekuje da sagleda situaciju na terenu i predloži jelovnik koji će biti ukusan i zadovoljiti nutritivne potrebe trudnica i porodilja. ..Na jelovniku u porodilištu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.