Premijer Hesena posetio Novu Pazovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2017, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Hesena posetio Novu Pazovu

Zvaničnu posetu Srbiji, premijer nemačke pokrajine Hesen, Folker Bufije, iskoristio je i za obilazak Nove Pazove, u kojoj je rođena njegova majka.

Iako je kuća gde je živela, srušena i pre nego što je prvi put posetio Srbiju, 1963. godine, Bufije je u Novu Pazovu došao i 1988.

Ovo je njegova treća poseta, i čni se da se uvek se rado vraća na kraj Ulice Nikole Grulovića, kod pružnog prelaza, gde su živeli njegovi preci pre Drugog svetskog rata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
U razgovoru sa predstavnicima Opštine Stara Pazova i Mesne zajednice Nova Pazova, Bufije se setio svojih dečačkih dana i u srdačnom razgovoru sa domaćinima razmenio istorijske činjenice.

Predsednik Opštine Đorđe Radinović rekao je da je poseta premijera jedne od najrazvijenijih nemačkih pokrajina velika čast, i pozvao gosta da ponovo dođe, izrazivši nadu da je to početak nove saradnje.

Sa delegacijom Nemačke, u Novoj Pazovi bio je i ambasador te zemlje u Srbiji Aksel Ditman

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.