PA: Akcija povodom Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2016, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PA: Akcija povodom Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima

Tim za borbu protiv trgovine ljudima Terenske jedinice Crvenog krsta Pančevo akcijom "Ruta plavog srca" obeležiće danas sa građanima i građankama Pančeva 30. jul - Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Na specifičnim prometnim lokacijama u gradu, poput autobuske stanice, gradskog parka, Aviv Parka, Narodne bašte, kao i ispred prostorija Crvenog krsta, u periodu od 9 do 12 i od 17 do 20 časova volonteri i volonterke pozivaće građane Pančeva da se uključe u međunarodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << foto-kampanju Plavog srca i da formirajući rukama srce iskažu svoju podršku žrtvama trgovine ljudima širom sveta i simbolično im pokažemo da nisu same.

Pored toga volonteri će informisati građane o problemu trgovine ljudima, rizičnim situacijama koje mogu dovesti do iste, ali i o adekvatnim merama opreza, navodi se u pozivu.

U Aviv Parku će u 17 časova biti formirana Sigurna Zona, u kojoj će svi zainteresovani imati priliku da se informišu o problemu trgovine ljudima, a deo programa biće prilagođen i za najmlađe koji će uz pomoć magnetnih slagalica, bojanki, eduaktivnih društvenih igara i foto-panela, kroz druženje i igru sa sertifikovanim edukatorima na Programu Borbe protiv trgovine ljudima Crvenog krsta Srbije, imati prilike da se upoznaju sa rizičnim situacijama, kao i kako da se ponašaju ako se nađu u istim.

Sigurna Zona imaće i kutak za roditelje/odrasle gde će ova populacij moći da sazna više o problemu trgovine ljudima kroz razne primere iz Srbije i sveta, ali i kroz zvaničnu statistiku Ministarstva unutrašnjij poslova i Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima 30. jul ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenin nacija u cilju skretanja pažnje globalne javnosti na sveprisutnost ovog problema.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.