Otvoren informatički kabinet u Isidori Sekulić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren informatički kabinet u "Isidori Sekulić"

Član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić i načelnica resorne gradske uprave Lidija Tomaš posetili su danas Gimnaziju "Isidora Sekulić" koja je dobila informatički kabinet sa novom računarskom opremom.

Jelić je ovom prilikom istakao da je ta gimnazija dobila novih 17 računara i da će ubrzo dobiti Smart table i projektore, što će, kako je rekao, znatno unaprediti nastavu u toj obrazovnoj ustanovi.

"Grad Novi Sad ulaganjem u osnovne i srednje škole >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zapravo ulaže u budućnost, a školovanje u oblasti informacionih tehnologija veoma važno za naš grad, jer je Novi Sad lider u IT sektoru u Srbiji i želimo da tu poziciju i zadrži", rekao je Jelić.

Član Gradskog veća dodao je da je ove godine upisan rekordan broj studenata u ovoj oblasti što, kako je ocenio, uliva nadu da će Novi Sad i dalje biti broj jedan u državi po broju IT stručnjaka.

Jelić je napomenuo da će grad nastaviti da ulaže u opremanje osnovnih i srednjih škola informatičkom opremom i da da će za tu namenu izdvojiti daleko više sredstava nego prošle godine.

Direktorka Gimnazije Ružica Vukobratović izrazila je zadovoljstvo zbog činjenice da je grad uložio sredstva u opremanje informatičkog kabineta čime je, kako je ocenila, znatno poboljšan kvalitet nastavnog procesa.

Ona je dodala da je na učenicima da opravdaju ukazano poverenje time što će svojim radom i trudom pokazati svoje znanje i umeće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.