Oko 800 izbeglica spaseno s broda kod Sicilije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2014, 05:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 800 izbeglica spaseno s broda kod Sicilije

Italijanska obalska straža spasila je danas kod Sicilije oko 800 izbeglica, većinom Sirijaca, s teretnog broda koju je napustila posada pošto je uključila automatsku komandu. 

Brod od 70 metara, koji je krenuo iz Turske, nalazio se oko 185 kilometara od sicilijanske obale u trenutku kada su izbeglice poslale signal za pomoć pošto nisu mogle same da upravljaju plovilom, javila je italijanska agencija Ansa.

Obalska straža juče je spasila 194 izbeglice s broda koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je počeo da tone. Izbeglice većinom iz Sirije, takođe su krenule iz Turske.

Evropska unija je 1. novembra pokrenula operaciju "Triton" patroliranja po Sredozemnom moru.

Tokom italijanske vojne i humanitarne operacije "Mare nostrum" (Naše more) koja je završena 1. novembra zbog nedostatka finansijskih sredstava EU, za godinu dana je na Sredozemnom moru spaseno više od 150.000 ljudi.

Jedna četvrtina ilegalnih stranaca poreklom je iz Sirije i Eritreje, a ostali iz Malija, Nigerije, Gambije, Palestine, Somalije i drugih zemalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.