Izvor: Magyar Szó, 04.Sep.2014, 05:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnovljena škola za početak nastave

Obnovljena škola za početak nastave Mađar so

2014. szeptember 4., 04:00

0

Drugog dana školske godine, u selu Utrine, Zoltan Bilicki, gradonačelnik Ade, je svečano predao đacima i profesorima obnovljenu zgradu škole za čije je renoviranje lokalna samouprava opštine Ada izdvojila čak četiri miliona dinara. Tokom renoviranja objekta, koji pripada osnovnoj školi „Karolj Čeh”, kompletno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << promenjen krov, izgrađen novi dimnjak, promenjeni svi prozori i sva vrata, a kompletno je obnovljen i grejni sistem.

„Lokalna samouprava opštine Ada, tokom svog mandata, želi obnoviti sve školske zgrade, a ovaj projekat smo počeli prošle godine”, izjavio je Bilicki, dodajući da će ove godine biti završeni i manji radovi na zgradi škole u Adi, a počeće i realizacija investicije od čak 40 miliona dinara, u Molu, u osnovnoj školi „Novak Radonić”. Gradonačelnik je izrazio želju da se svi radovi završe do kraja sledeće godine. „Imamo obavezu da za decu stvorimo uslove u kojima mogu predano da uče i rade, sa visokim ambicijama”, naglasio je Bilicki.

Mihalj Siraki, direktor osnovne škole „Karolj Čeh” naglasio je da je zgrada škole u Utrinama, izgrađena u sedamdesetim godinama prošlog veka, tek sada prvi put renovirana. „Deca se mnogo bolje osećaju u lepom ambijentu i nadam se da će se to pokazati i u rezultatima”, naglasio je direktor, dodajući da posla još uvek ima na pretek, jer toj školi pripadaju još pet zgrada u selima oko Ade, a neke od tih školskih zgrada su spremne za rekonstrukciju.

Értékelem a cikket:

0 - Tetszik a cikk      0 - Nem tetszik a cikk

Nastavak na Magyar Szó...






Povezane vesti

Asfaltiranje ulica u Molu

Izvor: Magyar Szó, 04.Sep.2014

Asfaltiranje ulica u Molu Mađar so..2014. szeptember 4., 15:07..0..Ovih dana je u Molu počelo asfaltiranje puteva, zahvaljujući čemu će tokom sledećih 70-80 dana biti asfaltirano ukupno 7060 metara puta u selu. Zoltan Bilicki, gradonačelnik opštine Ada je izjavio kako će lokalna samouprava potrošiti...

Nastavak na Magyar Szó...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.