Novak: Nemoguće jednostrano anuliranje Južnog toka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2014, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Nemoguće jednostrano anuliranje Južnog toka

Međudržavni sporazumi o izgradnji gasovoda Južni tok mogu biti poništeni samo uz dogovor svih uključenih strana, a nikakvo jednostrano anuliranje sporazuma nije moguće, izjavio je danas ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

Evropski parlament je na jučerašnjoj plenarnoj sednici usvojio rezoluciju u kojoj se zahtevaju oštrije sankcije prema Rusiji i potpuno obustavljanje izgradnje Južnog toka, prenosi agencija Itar Tas.

Pozivajući na oštrije sankcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rusiji, Parlament je zauzeo stav da "Južni tok ne treba graditi, već treba obezbediti druge izvore snabdevanja energentima".

Gasovod, čija je izgradnja u toku, bi po planu trebalo da prođe kroz Srbiju, Bugarsku i još pet evropskih država, što bi eliminisalo potrebu za tranzitom gasa kroz Ukrajinu.

Evropska unija je ranije zauzela stav da izgradnju Južnog toka treba suspendovati dok se projekat ne uskladi sa evropskim propisima, ali ovo je prvi put da je neka od institucija EU zatražila da se on nepovratno obustavi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Utorak dan D za Južni tok

Izvor: Kurir, 20.Sep.2014, 08:45

Ruski ministar energetike Aleksandar Novak izjavio je juče da međudržavni sporazumi o izgradnji Južnog toka mogu biti poništeni samo uz dogovor svih uključenih strana..BEOGRAD - Ministri zemalja članica Energetske zajednice razmotriće u utorak, 24. septembra, na sastanku u Kijevu, izgradnju gasovoda...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.