Mirović: Politička stabilnost za nove projekte i investicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2016, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Politička stabilnost za nove projekte i investicije

Pokrajinska vlada obeležila je prvih 100 dana rada. Stvorena je politička sigurnost u pokrajini i odlična saradnja sa Vladom Srbije na realizaciji projekata u pokrajini, istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Kazao je da su prioriteti izgradnja dela Kliničkog centra Vojvodine, zgrade RTV-a i Hitne medicinske pomoći.

Za prvih 100 dana Pokrajinska vlada održala je 25 sednica sa 496 tačaka dnevnog reda, izvršila kadrovsku obnovu, omogućila političku stabilnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ostvarila odličnu saradnju sa Vladom Srbije, te otklonila sukobe koji su ranije stanovali u Banovini, i time obezbedila zajednički rad na projektima koji će biti finansirani od strane obeju Vlada, rekao je pokrajinski premijer Igor Mirović, a kao najvažniji, istakao izgradnju B i C bloka u Kliničkom centru Vojvodine, koji će biti, kaže on, i pitanje opstanka Pokrajinske vlade.

"Potpuno smo zaustavili nenamensko trošenje novca, izvršili rebalans budžeta, imamo više od 1,7 milijardi dinara u rebalansiranom budžetu, a taj novac otići će i na druge projekte", kazao je Mirović.

Kako je dodao, izdvojeno je i 200 miliona dinara za porodice koje imaju treće dete,150 miliona za tri Angio-sale, zatim za Fruškogorski koridor i Banatsku magistralu, za uklanjanje divljih deponija, za opremu za navodnjavanje, za izgradnju šumskih puteva i za regresiranje putnih troškova učenika.

Prema njegovim rečima, sredstva su opredeljena i za kratkoročne naučne projekte, za energetsku efikasnost.

Mirović je reka i da će se u narednih 60 dana raditi na reprogramiranju duga prethodne vlade od 9,15 milijardi, za koji, kako je dodao, samo kamata iznosi milijardu dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirović: Kraj nenamenskog trošenja novca Vojvođana

Izvor: Blic, 04.Okt.2016

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović saopštio je danas prilikom predstavljanja postignutih rezultata nakon 100 dana rada nove pokrajinske vlasti da je okončano nenamenskog trošenja novca građana Vojvodine...- Uveli smo političku stabilnost u Vojvodini što je prvi uslov ekonomskog razvoja pokrajine....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.