Marko Skakun najbolji đak Srema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2016, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Skakun najbolji đak Srema

Maturant Mitrovačke gimnazije Marko Skakun izabran je za đaka generacije u tradicionalnom izboru koji već 12 godina organizuju "Sremske novine". Drugo mesto pripalo je Slađanu Jeliću, učeniku šidske Gimnazije "Sava Šumanović", a treće Zoranu Jovanoviću, iz Gimnazije "Branko Radičević" Stara Pazova.

Za laskavu titulu najboljeg sremskog đaka, svoje učenike kandidovalo je 11 škola, a odluku o najboljima donela je stručna komisija u kojoj su bili Ljubica Radišić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << direktorka Gimnazije "Sava Šumanović" Šid, Milisav Daničić, direktor Tehničke škole "Nikola Tesla" Sremska Mitrovica, Đorđe Domazet, profesor Mitrovačke gimnazije i predstavnici "Sremskih novina".

Svečana dodela nagrada najboljim sremskim đacima održana je u Hotelu "Srem" u Sremskoj Mitrovici. Nagrađenim učenicima, njihovim roditeljima i profesorima obratio se direktor "Sremskih novina" Dragan Đorđević koji je istakao da ova medijska kuća na stranicama "Sremskih novina" decenijama afirmiše mlade i uspešne, od daleke 1961. godine dodeljuje specijalna priznanja najboljim sportistima, a punih 12 godina posebno nagrađuje i najbolje đake.

"Oni koji su među prvima dobili ovo priznanje "Sremskih novina", uveliko su uspešni ljudi širom sveta. To je potrvrda njihovih vrednosti i našeg izbora. Mi ćemo nastaviti sa ovom praksom jer dobri učenici zaslužuju punu medijsku afirmaciju i nagradu za postignute rezultate", rekao je Đorđević.

Zahvaljujući na priznanju Marko Skakun je rekao da je ova nagrada najbolja potvrda rezultata koje je do sada ostvario i odličan podsticaj za dalji rad i studiranje na Elektrotehničkom fakultetu.

Najboljeg đaka Srema "Sremske novine" u nagradile letovanjem za dve osobe, a drugoplasirani i trećeplasirani su dobili kompjutersku opremu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.