Krivolovci iz Bačkog Gradišta ne posustaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2014, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivolovci iz Bačkog Gradišta ne posustaju

Aktivisti Društva za zaštitu i proučavanja ptica Srbije otkrili su elektronske vabilice za prepelice 14. avgusta ove godine u lovištu kojim gazduje Lovačko udruženje „Zec“ iz Bačkog Gradišta. Narednog jutra na istoj lokaciji veća grupa krivolovaca pucala je na prepelice više od 30 puta.

"Obaveštena je policijska stanica u Bečeju koja je poslala dežurnu patrolu koja, navodno, nije pronašla vabilice u polju. Lovci su osokoljeni nespretnom reakcijom državnih organa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nastavili da krivolove prepelice sve do 13. septembra kada su vabilice ponovo pronađene na istim parcelama. Ovaj put reakcija policije bila je pravovremena i odlučna", saopštilo je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Sredstva nedozvoljena za lov oduzeta su i biće veštačena u PS Bečej.

Upravnik lovišta, Mileta Dorić, nakon poziva policajaca izašao je na lokaciju na kojoj su korišćene vabilice. On je negirao sve mogućnosti da su vabilice korišćene ranije i da ih je postavio neko iz matičnog lovačkog udruženja.

„Krivolovci, često i funkcioneri lovačkh udruženja i lovačkih saveza su toliko bezobzirni da se i ne trude da sakriju svoja zlodela“, saopštavaju iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.