Janković: Pomoći problematičnoj deci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2014, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Pomoći problematičnoj deci

Postojanje dece od 10 godina koja organizovano i kontinuirano krše zakon i sprovode nasilje, porazni je rezultat nerada državnih i lokalnih organa čiji je posao da takvu decu, bez adekvatnog roditeljskog staranja, na vreme identifikuju i izbave sa pogrešnog puta, saopštio je danas kabinet zaštitnika građana.

Kako je istaknuto, zbrinjavanje takve dece, pre svega, spada u resor socijalnog staranja i to bi trebalo uraditi u saradnji sa resorom obrazovanja, unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i zdravlja.

Zastrašujuće je što se javno, umesto zahteva za boljom opremljenošću, stručnošću i odgovornošću onih čiji je posao da decu sklone i preusmere iz sveta kriminala, preko pojedinih medija i stručnjaka, pozivanjem na primer pojedinih država u Sjedinjenim Američkim Državama, sugeriše da bi problem trebalo rešavati čak i uvođenjem smrtne kazne za decu, navodi se u saopštenju.

To najbolje pokazuje gde se završava put kojim se predlaže da krenemo, ukazao je kabinet zaštitnika građana Saše Jankovića.

U saopštenju se navodi i da je Srbija potvrdila Konvenciju o pravima deteta i druge međunarodne dokumenta kojima se od država potpisnica zahteva da preduzimaju mere za ponovno uključivanje problematične dece u društvo, a ne da ih kažnjavaju i izoluju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Janković: Deca nasilnici-porazni rezultat nerada države

Izvor: Press, 21.Nov.2014

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je danas da su deca koja organizovano i kontinuirano vrše nasilje porazni rezultat nerada države, a da je praksa pokazala da njihovo lišavanje slobode ne dovodi do smanjenja delinkvencije. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.