Crvena tečnost ponovo u Dunavu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2015, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena tečnost ponovo u Dunavu

Ekipe JKP "Vodovod i kanalizacija" reagovale su na anonimne pozive građana da se na kanalizacionom ispustu na Keju ponovo pojavila crvena tečnost i uzele uzorke otpadnih voda na licu mesta, ali u momentu uzorkovanja nije bilo nikakve crvene tečnosti, rekao je za RTV portparol JKP "Vodovod i kanalizacija", Davor Santrač.

"Naše službe su odmah izašle na lice mesta, ali na terenu nisu zatekle, ni primetile nikakvo izlivanje bilo kakve tečnosti", rekao je Santrač.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
On je istakao da su stručne službe obavile redovno uzorkovanje vode u neposrednoj blizini kanalizacionog ispusta.

Prema rečima Santrača, to preduzeće ne može da se bavi utvrđivanjem ko je eventualno ispustio tečnost u Dunav, jer za to nije ni nadležno.

Da podsetimo, još uvek nije utvrđeno poreklo crvene boje u tečnosti od pre desetak dana u kanalizacionom ispustu na Keju. Ispitivanja Instituta za javno zdravlje su ukazala na prisustvo eritrocita, leukocita, kao i fekalnih materija, koji sugerišu da je ta tečnost u stvari krv.

Počinilac i odgovorni za ispuštanje te tečnosti još uvek nisu poznati.

Vučević: Hitno pronaći odgovorne

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zatražio je danas da se utvrdi ko je odgovoran za izlivanje crvene tečnosti u Dunav i zahtevao hitnu reakciju nadležnih kako se nešto slično ne bi ponovilo.

Vučević upozorava da se ne smeju dozvoliti ovakva zagađenja jednog od najvažnijih resursa koji je od značaja za sve građane, te da nadležni odmah pronađu počinioce, a da isti odgovaraju u skladu sa zakonom.

"Nažalost, sve se svelo na izveštaje koji su javnosti u najvećoj meri nerazumljivi, a najgore je što odgovorni nisu pronađeni, pa ni sankcionisani", zaključuje se u saopštenju gradonačelnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.