Ponovo puštena krv u Dunav

Izvor: Mondo, 04.Avg.2015, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo puštena krv u Dunav

Novosađani su danas pre podne ponovo primetili isticanje krvi iz kanalizacionog odvoda na Keju, nedaleko od gradilišta Žeželjevog mosta.

Foto: 021.rs

Na fotografijama koje su snimljene oko 11 časova vidi se da u Dunav ponovo otiče velika količina crvene tečnosti.

Posted by Uzivo sa novosadskih ulica on Tuesday, 4 August 2015

Na mestu zagađenja reporter 021.rs zatekao je i ekipu JKP "Vodovod i kanalizacija" koja je uzimala uzorke iz kanalizacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ispusta, ali tada je isticanje crvene tečnosti već prestalo.

Oni su došli nakon što su tom javnom preduzeću građani dojavili da se ponovo izliva krv u reku.

Inače, ni posle desetak dana nije utvrđeno ko je ispuštao krv u Dunav. Mada se sumnjalo da je to posledica ispuštanja otpadnih voda iz neke od klanica, to nije potvrđeno, a izveštaj Instituta za javno zdravlje Vojvodine nije mnogo pomogao u razjašnjavanju misterije.

Kako se zagađivanje ponovo desilo, jasno je da odgovorni, i pored burnih reakcija javnosti, nisu prestali da ispuštaju otpadne vode u reku.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.