Bramerc zamerio zbog neizručivanja članova SRS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2016, 05:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc zamerio zbog neizručivanja članova SRS

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom, kome je preneo da je Srbija posvećena otkrivanju počinioca ratnih zločina dok je Bramerc ponovo pokrenuo pitanje izručivanja troje članova SRS.

Vučić i Bramerc su razgovarali o izveštaju tužioca za Savet bezbednosti UN, čije razmatranje se očekuje početkom decembra, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je istakao da je Srbija posvećena borbi za otkrivanje onih koji su počinili ratni zločin, njihovom kažnjavanju, kao i da je spremna za punu regionalnu saradnju u cilju otkrivanja počinilaca.

Tužilac Bramerc zamerio je Srbiji i premijeru što Vlada i nadležni organi nisu isporučili Petra Jojića, Jovu Ostojića i Vjericu Radetu Haškom tribunalu i tražio da Srbija to učini u što kraćem roku, naglasivši da ta obaveza neće nestati, navodi se u saopštenju.sud u Beogradu je odlučio u maju 2016. da nema zakonskih osnova za njihovo hapšenje i izručenje Tribunalu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

HAŠKI TUŽILAC DOŠAO PO RADIKALE Bramerc u Beogradu insistira na hapšenju tri člana SRS

Izvor: Blic, 27.Okt.2016

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc danas stiže u posetu Srbiji i, kako se očekuje, insistiraće na hapšenju tri člana SRS...Bramerc će prvo razgovarati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i očekuje se da će glavna tema biti zahtev Tribunala za hapšenje Petra Jojića, Vjerice...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.