Bivši rumunski premijer Nastase ponovo slobodan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2014, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši rumunski premijer Nastase ponovo slobodan

Rumunski sud doneo je odluku o puštanju na slobodu bivšeg premijera Adrijana Nastasea (64), koji je odslužio trećinu od četiri i po godine zatvorske kazne za korupciju.

Nastase će danas biti pušten na slobodu, u zatvoren je za primanje mita, a odluka o njegovom privremenom puštanju iz zatvora zasnovana je na rumunskom zakonu prema kojem osuđenici stariji od 60 godina mogu biti pušteni posle trećine vremena ukoliko su osuđeni na manje od 10 godina zatvora, prenela je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << agencija Rojters.

Slučaj Nastase datira od 2006. godine, kada su on i njegova supruga optuženi za uzimanje 630.000 evra mita i za zloupotrebu premijerske funkcije od 2002. do 2004. godine.

Nastase je osuđen posle snažnog pritiska EU na Rumuniju koja je zahtevala od svoje nove članice da pokaže posvećenost borbi protiv korupcije na najvišem nivou vlasti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.